Mercimek çorbası hem çok pratik hem de çok besleyici, o yüzden sıklıkla yapıyorum. (Mercimek, kolesterolü düşürdüğü ve kan şekerindeki düzensizlikleri düzenlemeye yardımcı olduğu için çok da sağlıklı bir baklagil.)
Since lentil soup is very easy to cook and very nutritious, I cook it very often. (Lentil is a healty food, because it helps lower cholesterol besides helps managing blood-sugar disorders.)
Malzemeler
1 bardak kırmızı mercimek
7 bardak su
1 soğan
2 havuç
1 patates
yarım limon
tuz
kırmızı biber
tereyağı ya da margarin
Ingredients
1cup of red lentils
7 cup water
1 onion
2 carrots
1 big patato
1/2 lemon
salt
red pepper
butter
Hazırlanışı
Soğan, havuç, patatesi orta büyüklükte doğrayın. 7 bardak suyu tencereye koyun ve kırmızı mercimek, soğan, patates, havuçları da içine atıp, kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler iyice yumuşadığında blenderdan geçirin. Yarım limon suyunu ve tuzunu atıp bir 5 dakika daha kaynatın. Bir cezvede tereyağını eritin, kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirin. (Eğer vaktiniz varsa mercimek çorbasını bir yarım saat dinlendirdiğinizde daha lezzetli oluyor)
Afiyet olsun!
Preperation
Chop up the onion, carrots and the patato. Pour the water in a stewpot and add onions, red lentils, carrots and the patato. Let them all to boil. When they are soft enough to mash, puree them( I use blender). Add lemon juice and salt, boil them for another 5 minutes. Melt the butter and fry the red pepper. Pour fried red pepper on the soup. ( If you have time, wait half an hour before drinking it. The taste is better)
Bon appetit!
No comments:
Post a Comment