Yemeğin israf olmasına çok üzülüyorum. İki gün önce verdiğim şiveydiz tarifinde yeşil soğan ve sarımsakların sadece beyaz, sert kısımları kullanılıyordu. Yeşil saplarını da atmak istemedim. Ne yemek yapsam diye düşünürken, mücver yapmaya karar verdim. Yağda kızartılan mücveri de seviyorum ama daha hafif olduğu için fırında yapmayı tercih ediyorum. Genelde mücvere sarımsak konulmuyor ama yeşil sarımsak mücvere çok yakışıyor. Benden söylemesi.
I do not like to waste food. I wrote şiveydiz recipe two days ago. Only the white parts of green onions and garlics were used to cook şiveydiz. I did not want to waste green parts and decided to bake Mücver. Mücver is a healty dish that is made by zucchini.
Malzemeler
5 adet kabak
Yeşil soğan sapları
Yeşil sarımsak sapları
2 adet yumurta
1bardak un
1/3 su bardağı zeytinyağı
50gr krem peynir
50gr süzme yoğurt
tuz
karabiber
Ingredients
5 zucchini
6 pieces green onion
6 pieces green garlic
2egg
1cup all purpose flour
1/3 cup vegetable oil
100gr cream chees or yoghurt
salt and black pepper
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır ( Ben temiz bir beze rende kabakları dodurup sıkıyorum). Yeşil soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranır. Bir kapta yumurta, yoğurt, yağ ve un iyice karıştırılır. Sonra kabak, yeşil soğan, yeşil sarımsak, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Bir fırın tepsisi ya da borcam yağlanır. 50 dakika 180C fırında pişirilir. ( Fırın ayarları her fırın için değişik olabiliyor, siz 40 dakikaya ayarlayın ve mücverin piştiğini anlamak için mücver pişince bir bıcak batırın eğer bıçak tertemiz çıkıyorsa pişmiştir yoksa biraz daha pişirin)
Afiyet olsun!
Preperation
Grate the zucchinis and compress the water of zucchinis. We want only the dregs of zucchinis. (Take a clean cloth and fill it by zucchinis and compress them to seperate the dregs) Chop up th egarlic and onions. Mix yoghurt, eggs, flour and oil in a bowl. Then add the zucchini dregs, onion, garlic, salt and pepper into the mixture. Grease a baking tin and por the mixture into the baking tin. Bake it for 50 minutes at 180C in a preheated oven. (Every oven hast its own settings, it is better to set the oven clock for 40 minutes and control if the mücver is baked or not. If it is not ready bake it for another more minutes. To understand if it is ready or not: stick a knife into the mixture and pull it out; if the knife is totally clean then it is ready.)
Bon appetit!
No comments:
Post a Comment