Hi, I love travelling and cooking from different cultures! Here I will generally share Anatolian, Middle Eastern and European kitchens. Enjoy the recipes with Cheery Chef:)
Merhaba, gezmeyi ve farklı kültürlerden yemek tarifleri denemeyi çok seviyorum. Sevdiklerinizle sofranızda deneyebileceğiniz Türkiye ve farklı ülkelerin mutfaklarından tarifler paylaşmayı düşünüyorum. Umarım tarifleri seversiniz:)

2/26/11

Piza Böreği / Pizza Borek

İlk bu tarifi üniversite yıllarında arkadaş grubumuza yapmıştım. Kalabalık olunca, doyurucu yiyecekler her zaman tercih ediliyor. Herkes de çok sevmişti. Şimdi ne zaman yufka alsam evdekiler bana, piza böreğimi yapacaksın yoksa diye soruyor.

I tried this recipe first for my friends, while I was studying at the university. Everbody liked the Pizza Flan. It is a square meal and good for large groups. My friends sometimes ask me to bake pizza flan for them and here is recipe of this tasty pizza.

Malzemeler
Üstü için:
***Piza üstünü zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. Ben genelde 5,6 malzemeden fazla koymuyorum. Örneğin vejeteryan misafirleriniz için çeşitli peynirler ve zeytinden oluşan bir karışım hazırlayabilirisiniz.

10 dilim salam
2 adet sosis
1kutu konserve mısır taneleri
400gr kaşar peyniri
50gr doğranmış jalapeno turşusu
***Diğer konulabilecek malzemeler: pastırma, mantar, sucuk, yeşil zeytin, siyah zeytin, soğan, mozarella peyniri, parmesan peyniri, tulum peyniri, közlenmiş biber...

Hamuru için:
2 kaşık domates salçası
kekik
1/3 bardak su
4 adet yufka
1 kase yoğurt
1bardak sıvıyağ
1 yumurta

Ingredients
Topping:
***The ingredients are upto your taste. I usually use 5-6 ingredients.  For example; if you have vegeterian friends, you can use different types of cheese and olives

10 slice salami
2 sausage
1 canned corn
400gr kasseri or mozarella cheese
50gr jalapeno pickles
***Some suggestions: mushroom, olive, cheese types, onion...

Dough
2 table spoon tomato paste
thyme
1/3 cup water
4 yufka (It is not easy to find yufka in every countries. I will gonna give the recipe of yufka in the following days. What is Yufka? )
1 cup yoghurt
1cup oil
1 egg

Hazırlanışı:
Bir kasede; yağ, yumurta, yoğurt karıştırıyoruz. Başka bir kasede salça, kekik ve suyu karıştırın. Bir tepsiyi yağalyın. Yufkayı kenarları tepsinin dışında olacak şekilde tepsiye serin. Yoğurt karışımı ile yufkayı ıslatın, üzerine börek yapar gibi diğer üç yufkayı serin. Her kat arasında yoğurt karışımı ile yufkayı iyice ıslatın. En son katıda serince; tepsinin dışında kalan 1.yufkanın parçaları ile yufkayı kapatın. Üzerine salça karışımını sürün. Kaşar peynirini rendeleyin ve yarısını salçanın üstüne koyun. Sonra seçtiğiniz malzemeleri yufkanın üzerine yayın ve kaşar peynirinin diğer yarısını da malzemelerin üstüne serpin. Ben 190C fırında 40 dakika pişiriyorum. (Ama genelde, her fırının ayarı farklı oluyor. O yüzden 190C fırında 35 dakikaya ayarlayın ve süre bitiminde piza böreğinizi kontrol edin. Olmamışsa süreyi uzatırsınız.)
Afiyet olsun.

Preperation
Preheat the oven to 190C (366F).
Mix the oil, yoghurt and egg in a bowl. In another bowl; mix tomato paste, thyme and water. Grease a baking tin. Take a sheet of yufka and lay it on the baking tin. The yufka should be laid crinky. Spread the yoghurt mixture on it with a brush. Then take the second sheet of yufka and lay it on the first yufka.Spread the yoghurt mixture again. Do it for the other two yufka also. Then spread the tomato paste mixture on the top of yufka layers. Grate the cheese. Spread the half of the cheese on the top of yufka layers. Now put the topping ingredients and spread the other half of the cheese. Bake it for ~40min. in a preheated oven.
Bon appetit!

No comments:

Post a Comment