Hi, I love travelling and cooking from different cultures! Here I will generally share Anatolian, Middle Eastern and European kitchens. Enjoy the recipes with Cheery Chef:)
Merhaba, gezmeyi ve farklı kültürlerden yemek tarifleri denemeyi çok seviyorum. Sevdiklerinizle sofranızda deneyebileceğiniz Türkiye ve farklı ülkelerin mutfaklarından tarifler paylaşmayı düşünüyorum. Umarım tarifleri seversiniz:)

3/1/11

Peynirli Biber Dolması /Paprika Stuffed with Cheese

Bu çok hafif bir başlangıç yemeği.Çok lezzetli ve sofrada şık gözüküyor. Ben kullanılan peynir nedeniyle İtalyan yemeği olduğunu tahmin ediyorum ama emin de değilim. Yarı vejeteryan (süt ve süt ürünleri yiyen) kişiler içinde lezzetli bir seçenek.

This is a very tasty appetizer. I assume that this recipe is Italian, because of the ricotto cheese but I am not sure. You can cook this for also half-vegetarian(who do not eat meat, but eat milk products) friends.

Malzemeler
5 adet dolmalık biber (kırmızı, turuncu, yeşil,...)
200gr ricotto peyniri
150 gr kaşar veya mozarella peyniri
10 adet siyah zeytin
yarım çay kaşığı fesleğen
2-3diş sarımsak
bir çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1/5 bardak zeytinyağı

Ingredients
5 paprika(green, red, orange,...)
200gr ricotto cheese
150gr kasseri or mozarella cheese
10 black olives
1/2 teaspoon basil
2-3 pieces garlic
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
1/5 cup oil

Hazırlanışı
1.Dolmalık biberleri resimdeki gibi ortadan ikiye bölün ve önceden 180C ısıtılmış fırında 12 dakika fırına verin.
2.Sarımsaklar minik minik doğranacak, siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılıp doğranacak
3.Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. 
4.Fırından çıkardığınız biberlerin içine dolan sularını dökün ve peynir karışımlarını resimdeki gibi biberlerin içine doldurun. 
5.180C fırında bir 15 dakika daha pişirin. 
Afiyet olsun!

Preperation
1.Divide the paprikas into two and bake them for 12 minutes, in a preheated oven(180C) 
2.Mince the garlic, take out the olive kernels and mince the olives
3.Mix all the ingredients
4.Empty water that is collected in the baked paprikas and fill them with the mixture
5.Bake the paprikas for another 15minutes (180C/ 365F)
Bon appetit!


No comments:

Post a Comment